Lägg till ingredienser

Antal portioner: 17

Lever nöt el. svin

600.0 

gram

Späck

200.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Ansjovisfilé konserv

4.0 

styck

Grönpeppar torkad

0.5 

tsk

Kryddpeppar

0.5 

tsk

Ingefära

1.0 

tsk

Kryddnejlika

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Vetemjöl

2.0 

msk

Vispgrädde

2.5 

dl

Bacon

2.0 

förp.

 

Tillbehör:

 

Cornichon konserv

10.0 

styck

Cumberlandsås }

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

O.P. Anderson Aquavit

Kryddat brännvin
Pris: 255 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 278

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4563 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 25%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 97 gram)

Ingredienser

Visa:

Lever nöt el. svin 600.0 gram 14%

Späck 200.0 gram 33%

Gul lök 1.0 styck 1%

Ägg 2.0 styck 3%

Ansjovisfilé konserv 4.0 styck 1%

Grönpeppar torkad 0.5 tsk 0%

Kryddpeppar 0.5 tsk 0%

Ingefära 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 4%

Vetemjöl 2.0 msk 1%

Vispgrädde 2.5 dl 20%

Bacon 2.0 förp. 21%

 

Tillbehör:

Cornichon konserv 10.0 styck 0%

Cumberlandsås } 0%

Tillagning (1 tim 55 min + 8 tim )

  1. Skala och hacka löken. Hetta upp lite matfett i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme i några minuter.

  2. Mixa lever, späck och lök i en matberedare tills en jämn smet. Blanda ägg, ansjovis och kryddor till en smet i en bunke. Blanda ner leversmeten i äggsmeten.

  3. Smält smör och vispa ner mjölet, tillsätt grädden och låt koka upp under vispning. Blanda i gräddsåsen i pastejsmeten.
    Rör ihop.

  4. Sätt ugnen på 180 grader.
    Klä en avlång bröd-/pastejform med baconskivor. Häll i smeten i formen och grädda i ugnen i 1½ timme. Låt pastejen kallna och ställ den sedan i kylen över natten innan servering.

Kockens kommentar

Receptet ger en tjock skiva per portion.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Dansk leverpastej