Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 268

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3210 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 12.0 styck 89%
Ströbröd 1.0 dl 7%
Sesamfrön 1.5 msk 2%
Ägg 1.0 styck 2%
Chilipulver 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Om kycklingfilé, delas dessa i fyra bitar.
- Blanda ströbröd, sesamfrön, chilipulver, salt och peppar på en tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
- Doppa filéerna i ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
Låt dem gärna vila en stund. - Hetta upp olja i en stekpanna på medelhög värme och stek filéerna i cirka 3 minuter på var sida tills de fått gyllenbrun färg.
- Stick in träspett i filéerna och servera.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Sesams kycklingspett
-
Lufttorkad skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wallenbergare baby (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Melon med skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall rostbiff med senapsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostbiff
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Charketuriplatta
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingbullar
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan