Wallenbergare baby (till buffé)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Wallenbergare baby (till buffé)

Lägg till ingredienser

Bufféportioner >: 12

Kalvfärs

1.0 

kilo

Äggula

10.0 

styck

Vispgrädde

1.0 

liter

Ströbröd

2.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 0

Recept: 6558 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 25%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 188 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvfärs 1.0 kilo 28%

Äggula 10.0 styck 8%

Vispgrädde 1.0 liter 55%

Ströbröd 2.0 dl 7%

Smör till stekning 2.0 msk 3%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Blanda färs med äggulor och grädde.
    Smeten skall vara ganska lös.
    Salta och peppra.

  2. Häll ut ströbröd på en tallrik.
    Rulla färsen till små köttbullar.
    Skölj händerna i vatten emellanåt.
    Rulla bullarna i ströbrödet.

  3. Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
    Stek bullarna runt om i 5 minuter utan att bränna. Vänd dem med hjälp av en sked

Kockens kommentar

Bullarna kan stekas i ugn på 200°C i 10 minuter. Den lösa smeten reser sig något i värmen. Enligt det klassiska receptet skall man hyvla över en tunn skiva smör, vilket dock blir lite väl fett.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Wallenbergare baby (till buffé)