Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 546

GBR (GI) / port: 0
Recept: 6558 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 25%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvfärs 1.0 kilo 28%
Äggula 10.0 styck 8%
Vispgrädde 1.0 liter 55%
Ströbröd 2.0 dl 7%
Smör till stekning 2.0 msk 3%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Blanda färs med äggulor och grädde.
Smeten skall vara ganska lös.
Salta och peppra. - Häll ut ströbröd på en tallrik.
Rulla färsen till små köttbullar.
Skölj händerna i vatten emellanåt.
Rulla bullarna i ströbrödet. - Hetta upp matfett i panna på medelvärme.
Stek bullarna runt om i 5 minuter utan att bränna. Vänd dem med hjälp av en sked
Kockens kommentar
Bullarna kan stekas i ugn på 200°C i 10 minuter. Den lösa smeten reser sig något i värmen. Enligt det klassiska receptet skall man hyvla över en tunn skiva smör, vilket dock blir lite väl fett.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Wallenbergare baby (till buffé)
-
Lufttorkad skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wallenbergare baby (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Melon med skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall rostbiff med senapsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostbiff
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Charketuriplatta
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingbullar
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan