Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1948 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 19%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxfilé skivad 200.0 gram 12%
Grovt bröd 4.0 skivor 21%
Grädde 2.0 dl 37%
Präst hårdost 31% 150.0 gram 30%
Rädisor 4.0 styck 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt en gjutjärnspanna på spisen. Salta och peppra oxfilé. Halstra (stek på hög värme utan fett) väldigt snabbt runt om. Kyl snabbt.
- Finriv prästost. Koka upp grädde. Slå grädden över osten och rör slätt. Ställ kallt.
- Klicka på lite ostcreme på brödskivor. Skiva oxfilén väldigt tunt. Lägg 2-3 tunna skivor på brödet. Hyvla rädisor och garnera med dem. Ringla över lite olja. Avsluta med lite flingsalt.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd
-
Lufttorkad skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wallenbergare baby (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Melon med skinka
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall rostbiff med senapsröra
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostbiff
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Charketuriplatta
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingbullar
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fågelpaté
Tid: 1 tim 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan