Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 97
    
                Kcal / portion: 145
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mozzarella 2.0 st stora 88%
Tomater 2.0 st stora 12%
Olivolja 0%
Havssalt 0%
Basilika 0%
Tillval:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Tvätta och skär tomaterna i skivor. Skär mozzarellan i skivor. Varva mozzarella och tomatskivor på tallrikar eller i ett större fat.
 - Garnera med (hackad) basilika.
Häll på olivolja och strö över havssalt.
Vrid några varv med svartpepparkvarn. - Låt salladen helst stå en stund och "dra" före servering. Servera gärna ett gott vitt bröd till maten.
 
Kockens kommentar
Caprese = från Capri.Alternativ
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Caprese, mozzarella och tomat med basilika
- 
                
                  
                
                Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färskost med dill, citron och vitlök
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Almas rabarberlemonad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enbär- och timjancrème
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                    