Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 345

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1379 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 12%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Cheddar lagrad 200.0 gram 53%
Ägg 1.0 styck 5%
Folköl (3.5%) 1.0 dl 3%
Senapspulver engelsk 1.0 tsk 1%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 38%
Persilja 2.0 kvistar 0%
Chilipulver 1.0 krm 0%
Salvia färsk 1.0 msk 0%
Gul lök hackad 1.0 msk 0%
Worcestershiresås 1.0 tsk 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen till "grill" på 200 grader och rosta brödet (i brödrost).
- Blanda ost, senap, öl, vispat ägg, hackad salvia, lök och worcestershiresås.
Bred på smör och lägg blandningen på brödet, ända ut i kanterna.
Strö över lite kajennpeppar. - Placera på bakplåt och ställ in högt upp i ugnen intill grillen (4-5 cm). Grilla ca 5 minuter, tills osten bubblar och blivit gyllenbrun.
- Klipp persilja över.
Servera gärna vinegrett till.
Ger 1 smörgås per portion.
Kockens kommentar
En variant som är enklare och mindre kryddstark är "Svensk rarebit". Se dito.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Welsh rarebit
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan