Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Cheddar lagrad

200.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Folköl (3.5%)

1.0 

dl

Senapspulver engelsk

1.0 

tsk

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Persilja

2.0 

kvistar

Chilipulver

1.0 

krm

Salvia färsk

1.0 

msk

Gul lök hackad

1.0 

msk

Worcestershiresås

1.0 

tsk

Bordssmör 75% fett

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 345

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1379 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 12%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 144 gram)

Ingredienser

Visa:

Cheddar lagrad 200.0 gram 53%

Ägg 1.0 styck 5%

Folköl (3.5%) 1.0 dl 3%

Senapspulver engelsk 1.0 tsk 1%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 38%

Persilja 2.0 kvistar 0%

Chilipulver 1.0 krm 0%

Salvia färsk 1.0 msk 0%

Gul lök hackad 1.0 msk 0%

Worcestershiresås 1.0 tsk 0%

Bordssmör 75% fett 0%

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen till "grill" på 200 grader och rosta brödet (i brödrost).

  2. Blanda ost, senap, öl, vispat ägg, hackad salvia, lök och worcestershiresås.
    Bred på smör och lägg blandningen på brödet, ända ut i kanterna.
    Strö över lite kajennpeppar.

  3. Placera på bakplåt och ställ in högt upp i ugnen intill grillen (4-5 cm). Grilla ca 5 minuter, tills osten bubblar och blivit gyllenbrun.

  4. Klipp persilja över.
    Servera gärna vinegrett till.

Ger 1 smörgås per portion.

Kockens kommentar

En variant som är enklare och mindre kryddstark är "Svensk rarebit". Se dito.

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Welsh rarebit