Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skinka rökt 1/2 cm skiva

4.0 

skivor

Formbröd (skivat)

4.0 

styck

Ägg

4.0 

styck

Smör till stekning

 

 

 

Tillval:

 

Tomater

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Tomatketchup

 

 

HP-sås

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1049 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 208 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka rökt 1/2 cm skiva 4.0 skivor 39%

Formbröd (skivat) 4.0 styck 30%

Ägg 4.0 styck 24%

Smör till stekning 0%

 

Tillval:

Tomater 2.0 styck 3%

 

Tillbehör:

Tomatketchup 0%

HP-sås 0%

Tillagning (20 min )

  1. Hetta upp smör i panna på medelhög värme. Stek brödskivorna. Ta ur.

  2. Bräck (lättstek) skinkskivorna.
    Lägg på brödskivorna.

    Tillval: Skiva tomater och lägg på skinkan.

  3. Stek ägg. Lägg överst på smörgåsen.

Kockens kommentar

"Patent" i bemärkelsen "nyuppfunnen". Klassisk patentsmörgås består av bröd, skinka och stekt ägg. Tomater förekommer ofta som tillval. Ibland förekommer som alternativ t.ex. ketchup, bacon och falukorv.

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Patentsmörgås