Flatålsmacka med äggröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Flatålsmacka med äggröra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ål flatrökt

16.0 

skivor

Mörkt bröd

4.0 

skivor

Smör el. margarin

 

 

Paprika färsk

0.5 

styck

Ägg

3.0 

styck

Mjölk

0.5 

dl

Smör el. margarin

1.0 

msk

Gräslök

0.3 

knippe

Salt

 

 

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1584 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 17%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 162 gram)

Ingredienser

Visa:

Ål flatrökt 16.0 skivor 52%

Mörkt bröd 4.0 skivor 25%

Smör el. margarin 0%

Paprika färsk 0.5 styck 1%

Ägg 3.0 styck 12%

Mjölk 0.5 dl 2%

Smör el. margarin 1.0 msk 6%

Gräslök 0.3 knippe 0%

Salt 0%

 

Ger 1 smörgås/portion 

Tillagning (15 min )

  1. Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Häll i ägg, mjölk, klippt gräslök & lite salt. Rör om hela tiden med trägaffel i botten tills ägget "stannat sig".
    Tag av pannan från plattan.

  2. Lägg ålskivor på brödet. Brödet behöver inte smöras, för ålen är i sig mycket fet.

  3. Garnera med äggröra och paprikaskiva.
    Servera.

Kockens kommentar

Flatål är ål som plattats ut i stället för att vara naturligt rund.

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Flatålsmacka med äggröra