Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 396

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1584 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 17%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ål flatrökt 16.0 skivor 52%
Mörkt bröd 4.0 skivor 25%
Paprika färsk 0.5 styck 1%
Ägg 3.0 styck 12%
Mjölk 0.5 dl 2%
Smör el. margarin 1.0 msk 6%
Gräslök 0.3 knippe 0%
Salt 0%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Häll i ägg, mjölk, klippt gräslök & lite salt. Rör om hela tiden med trägaffel i botten tills ägget "stannat sig".
Tag av pannan från plattan. - Lägg ålskivor på brödet. Brödet behöver inte smöras, för ålen är i sig mycket fet.
- Garnera med äggröra och paprikaskiva.
Servera.
Kockens kommentar
Flatål är ål som plattats ut i stället för att vara naturligt rund.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Flatålsmacka med äggröra
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan