Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 231

Kcal / portion: 1139

GBR (GI) / port: 17
Recept: 4556 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 12%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitt formbröd 1.0 styck 34%
Ägg 2.0 styck 3%
Inlagd sill el. ansjovis 8.0 bitar 4%
Räkor skalade 20.0 styck 2%
Gravlaxsås färdig 4.0 tsk 2%
Lax rökt el. gravad 4.0 skivor 7%
Skinka kokt skivad 4.0 skivor 2%
Salami 8.0 skivor 6%
Renstek rökt 4.0 skivor 2%
Pepparrot nyriven 2.0 tsk 0%
Grädde 1.0 dl 8%
Brieost 28% fett 4.0 skivor 7%
Grönmögelost 4.0 bitar 19%
Vindruvor 8.0 styck 2%
Frukt eller bär 8.0 styck 1%
Sallatsblad 4.0 styck 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
En langång byggs upp beroende på vad man har hemma och innehar enligt principen förrätt, fisk, kött, ost, samt efterrätt.
- Hårdkoka äggen, låt svalna & skiva dem.
Riv pepparrot, vispa grädde, blanda.
Rulla in pepparrotsgrädden i renskivorna. - Skär formbrödet på längden.
Bred smör e.d. på brödet.
Lägg salladsblad i botten. - Börja med ägg och sill, fortsätt sedan med räkor och majonnäs, lax, skinka, salami, rensteksrullen, brie, några halva druvor, grönmögelost och sist någon frukt t.ex. jordgubbar. Peppra räkorna.
Kockens kommentar
En landgång skall vara uppbyggd som ett smörgåsbord på en lång smörgås (därav namnet), med förrätt, mellanrätter och efterrätt.
Alternativ
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Landgång
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan