Inlagd japansk ingefära (gari)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Inlagd japansk ingefära (gari)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ingefära färsk

120.0 

gram

Risvinäger

1.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Burk (glas) med lock

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 1

Recept: 254 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 57 gram)

Ingredienser

Visa:

Ingefära färsk 120.0 gram 38%

Risvinäger 1.5 dl 18%

Strösocker 2.0 msk 45%

Salt 0.5 tsk 0%

 

Tillbehör:

Burk (glas) med lock Äts ej

Tillagning (20 min + 2 tim 30 min )

  1. Skala ingefära utan att ta bort för mycket av ingefäran, till exempel genom att skrapa med bladet på en tesked. Skär ingefäran i papperstunna skivor med en vass kniv.
  2. Koka upp vatten. Häll det över ingefäran i en skål. Låt stå i 5 minuter. Häll över i ett såll och låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg skivorna i en burk (med lock).
  3. Koka upp risvinäger, socker och salt. Häll dressingen på ingefäran. Täck med lock och låt svalna.
  4. Ställ in i kylskåp minst ett par timmar. Hållbar i flera månader.
  5. Vid servering: Ta ut en klump och kläm ut vätskan.

Kockens kommentar

Passar väl till asiatisk mat, i synnerhet till sashimi- och sushirätter.

Gör gärna större satser, eftersom gari håller sig väl i kylskåp.

Fler recept inom Inlagt grönt, chutney

Liknande recept som Inlagd japansk ingefära (gari)