Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 112
 
    
                Kcal / portion: 64
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 254 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ingefära färsk 120.0 gram 38%
Risvinäger 1.5 dl 18%
Strösocker 2.0 msk 45%
Salt 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Burk (glas) med lock Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 2 tim 30 min )
- Skala ingefära utan att ta bort för mycket av ingefäran, till exempel genom att skrapa med bladet på en tesked. Skär ingefäran i papperstunna skivor med en vass kniv. 
- Koka upp vatten. Häll det över ingefäran i en skål. Låt stå i 5 minuter. Häll över i ett såll och låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg skivorna i en burk (med lock).
- Koka upp risvinäger, socker och salt. Häll dressingen på ingefäran. Täck med lock och låt svalna.
- Ställ in i kylskåp minst ett par timmar. Hållbar i flera månader.
- Vid servering: Ta ut en klump och kläm ut vätskan.
Kockens kommentar
Passar väl till asiatisk mat, i synnerhet till sashimi- och sushirätter. 
Gör gärna större satser, eftersom gari håller sig väl i kylskåp.
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Inlagd japansk ingefära (gari)
- 
                
                    Heminlagd ättiksgurkaTid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    PressgurkaTid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI 
- 
                
                    Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlagTid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslagTid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Inlagd chardonnaygurka med sambal oelekTid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Hemsyltad asiagurka (asiegurka)Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Asiagurka, syltgurka på gammalt visTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Marinerad syrlig lökTid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Hemlagad surkålTid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Marinerade rödbetorTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              