Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 64

GBR (GI) / port: 1
Recept: 254 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ingefära färsk 120.0 gram 38%
Risvinäger 1.5 dl 18%
Strösocker 2.0 msk 45%
Salt 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Burk (glas) med lock Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 2 tim 30 min )
- Skala ingefära utan att ta bort för mycket av ingefäran, till exempel genom att skrapa med bladet på en tesked. Skär ingefäran i papperstunna skivor med en vass kniv.
- Koka upp vatten. Häll det över ingefäran i en skål. Låt stå i 5 minuter. Häll över i ett såll och låt vattnet rinna av ordentligt. Lägg skivorna i en burk (med lock).
- Koka upp risvinäger, socker och salt. Häll dressingen på ingefäran. Täck med lock och låt svalna.
- Ställ in i kylskåp minst ett par timmar. Hållbar i flera månader.
- Vid servering: Ta ut en klump och kläm ut vätskan.
Kockens kommentar
Passar väl till asiatisk mat, i synnerhet till sashimi- och sushirätter.
Gör gärna större satser, eftersom gari håller sig väl i kylskåp.
Fler recept inom Inlagt grönt, chutney
Liknande recept som Inlagd japansk ingefära (gari)
-
Heminlagd ättiksgurka
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pressgurka
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Mormors inlagda saltgurka, västeråsgurka i saltlag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Mormors inlagda ättiksgurka, västeråsgurka i ättikslag
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Inlagd chardonnaygurka med sambal oelek
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hemsyltad asiagurka (asiegurka)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Asiagurka, syltgurka på gammalt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad syrlig lök
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagad surkål
Tid: 1 tim (+ 450 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerade rödbetor
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan