Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 950

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3800 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tagliatelle 500.0 gram 50%
Köttfärs (blandfärs) 600.0 gram 30%
Ströbröd 2.0 dl 11%
Gul lök 1.0 styck 1%
Ägg 1.0 styck 2%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Parmesan nyriven 3.0 msk 2%
Persilja 2.0 msk 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Vetemjöl 0%
Grillkrydda 0%
Sås:
Krossade tomater 1.0 burk 2%
Oxfond koncentrerad 0.5 msk 0%
Vatten 2.5 dl 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 20 min )
- Riv parmesanost, finhacka lök & persilja.
Lägg i bunke med köttfärs och ströbröd.
Tillsätt pressad vitlök, rivet citronskal, citronsaft och ägg. Salta & peppra. - Häll ett lager vetemjöl på en tallrik.
Strö ett tunnt lager grillkrydda e.d. över.
Forma köttbullar och rulla i mjölet. - Hetta upp en panna med olja.
Stek köttbullarna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin färg.
Lägg över köttbullarna på hushållspapper. - Töm pannan på fett, använd till såsen.
Häll i såsingredienserna och rör om.
Koka upp och lägg i bullarna.
Sjud 10-15 min på lägsta värme. Späd vid behov med lite vatten. - Koka under tiden pastan på medel värme tills den är al dente. Låt den rinna av och servera den med bullar och sås.
Kockens kommentar
Persilja kan bytas mot annan örtkrydda
t.ex. citronmeliss eller basilika.
Till mjölblandningen kan vanlig grillkrydda användas, eller helst någon spännande blandning från "boden".
Rödvin kan ersättas med lika delar vatten.
Fler recept inom Lady & Luffsens pasta
Liknande recept som Lady & Lufsenpasta med italienska köttbullar
-
Mozzarella och tomat med basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lady & Lufsenpasta med italienska köttbullar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Hjärtlig chokladmousse för 2
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan