Baconinlindade fikon (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Baconinlindade fikon (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fikon färska

8.0 

styck

Bacon

16.0 

skivor

Tandpetare

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Codorniu Selección Raventós

Mousserande torrt vitt vin
Pris: 99 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 12%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Fikon färska 8.0 styck 22%

Bacon 16.0 skivor 94%

Tandpetare %

Matolja (rapsolja) %

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Dela fikonen i 4 delar.
    Dela baconskivorna på mitten.

  3. Linda en skiva bacon runt varje fikondel.
    Olja in en ugnssäker form. Lägg i fikonen och häll en droppe olja på varje fikon.

  4. Sätt in i ugnen cirka 10 min, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med tandpetare i varje fikon.

Kockens kommentar

Färska fikon är inte helt lätt att få tag på. Man kan använda torkade fikon, men smaken är helt annorlunda, mycket söktare.

Fler recept inom Småtugg

Liknande recept som Baconinlindade fikon (drinktilltugg)