Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)

Lägg till ingredienser

Antal små: 20

Vetemjöl

3.0 

dl

Bakpulver

1.5 

tsk

Salt

1.0 

krm

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Oliver gröna kärnfria

0.5 

dl

Oliver svarta kärnfria

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Filmjölk

1.0 

dl

Muffinsformar (papper)

20.0 

st små

 

Kockskolan:

 

Om sockerkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 69

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1383 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 26%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 27 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 3.0 dl 46%

Bakpulver 1.5 tsk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Parmesan nyriven 1.0 dl 12%

Oliver gröna kärnfria 0.5 dl 4%

Oliver svarta kärnfria 0.5 dl 5%

Ägg 2.0 styck 9%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%

Filmjölk 1.0 dl 4%

Muffinsformar (papper) 20.0 st små %

 

Kockskolan:

Om sockerkakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Riv parmesanost med rivjärn. Kärna ur och skär oliverna i bitar.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om.
  4. Vispa ihop ägg, olja och filmjölk. Rör ner detta i mjölblandningen. Rör om ordentligt.
  5. Ställ ut små muffinsformar på bakplåt. Klicka ut smet i formarna med en tesked. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter, tills de blivit lätt brunaktiga.

Kockens kommentar

Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.

Fler recept inom Muffins, cupcakes

Liknande recept som Små olivfyllda ostmuffins (drinktilltugg)