Digestiva chèvrebollar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Digestiva chèvrebollar

Lägg till ingredienser

Antal: 24

Digestivekex choklad

8.0 

styck

Getost (chèvre)

250.0 

gram

Färskost naturell slät

100.0 

gram

Sultanrussin el. svarta

1.0 

dl

Sött vitt vin }

0.5 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 301

Kcal / portion: 83

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1987 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 20%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 28 gram)

Ingredienser

Visa:

Digestivekex choklad 8.0 styck 30%

Getost (chèvre) 250.0 gram 43%

Färskost naturell slät 100.0 gram 14%

Sultanrussin el. svarta 1.0 dl 9%

Sött vitt vin } 0.5 dl 2%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Hacka russinen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vinet och låt koka tills vinet kokat bort. Ta ur kastrullen och låt dem kallna.
  2. Mosa kexen till små smulor t.ex. i en mortel. Häll ut på en tallrik.
  3. Skär getosten i små bitar. Mosa getost med färskost i en bunke. Blanda in russinen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fukta händerna och rulla små ostbollar.
    Rulla dem i kexsmulet. Ställ dem gärna svalt någon timme före servering. 

Kockens kommentar

Ostbollarna kan varieras i oändlighet med olika sorters dessertostar, olika vin, kex eller andra ingredienser.

Alternativ

Pepparkaksbollar med mögelost

Fler recept inom Ostefterrätter

Liknande recept som Digestiva chèvrebollar