Buljongkokt råris till mat

Buljongkokt råris till mat

Lägg till ingredienser

Portioner ā 2 dl: 4

Råris

3.0 

dl

Vatten

6.0 

dl

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Tillval:

 

Gurkmeja mald

1.5 

krm

el. saffran

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas ris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 230

GBR (GI) / port: 12

Recept: 922 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 297 gram)

Ingredienser

Visa:

Råris 3.0 dl 95%

Vatten 6.0 dl 0%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 5%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Tillval:

Gurkmeja mald 1.5 krm 0%

el. saffran 0%

 

Kockskolan:

Så lagas ris > Äts ej

Tillagning (40 min + 30 min )

  1. Skölj och blötlägg eventuellt riset i kallt vatten, enligt anvisning på förpackning.
  2. Koka upp vatten med fond och kryddor. Tillsätt riset och koka under lock på svag värme, tills all buljong har kokat in och riset är klart. Tillse att riset inte bränns vid.
  3. Koktid varierande 10-45 minuter Se förpackning.

Kockens kommentar

Gurkmeja och saffran gör riset gult och ger extra smak.

Passar till

Het kärlekskyckling

Fler recept inom Kokt ristillbehör

Liknande recept som Buljongkokt råris till mat