Buljongkokt råris till mat
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 77
Kcal / portion: 230
GBR (GI) / port: 12
Recept: 922 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Råris 3.0 dl 95%
Vatten 6.0 dl 0%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 5%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillval:
Gurkmeja mald 1.5 krm 0%
el. saffran 0%
Kockskolan:
Så lagas ris > Äts ej
Kock: Lunchfrämjandet
Tillagning (40 min + 30 min )
- Skölj och blötlägg eventuellt riset i kallt vatten, enligt anvisning på förpackning.
- Koka upp vatten med fond och kryddor. Tillsätt riset och koka under lock på svag värme, tills all buljong har kokat in och riset är klart. Tillse att riset inte bränns vid.
- Koktid varierande 10-45 minuter Se förpackning.
Kockens kommentar
Gurkmeja och saffran gör riset gult och ger extra smak.
Passar till
Fler recept inom Kokt ristillbehör
Liknande recept som Buljongkokt råris till mat
-
Kokt vitt matris - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt råris-fullkornsris till mat
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Buljongkokt råris till mat
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Asiatiska risflingor med ingefärssås
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Annes tomatris, tillbehör till mat
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färgat ris till barnkalas
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan