Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 102
 
    
                Kcal / portion: 372
 
    
                GBR (GI) / port: 39
Recept: 1490 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rispapper 250.0 gram 61%
Sås:
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 16%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Chilipulver 2.0 tsk 1%
Gurkmeja mald 1.0 tsk 1%
Senapsfrö 2.0 gram 1%
Kardemumma hel 1.0 msk 2%
Kokosmjölk (-dryck) 1.5 dl 17%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära. Finhacka persilja eller koriander.
- Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och ringla ner matolja, så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrön och kardemumma. Stek 2-3 minuter tills senapsfröna hoppar.
- Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ytterligare någon minut. Salta.
- Koka risflingorna i rikligt med vatten 1-2 minuter tills de blivit mjuka. Häll bort vattnet.
- Lägg flingorna i en serveringsskål och blanda med såsen. Mal svartpeppar över och garnera med persilja eller koriander.
Kockens kommentar
Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.
Fler recept inom Kokt ristillbehör
Liknande recept som Asiatiska risflingor med ingefärssås
- 
                
                    Kokt vitt matris - grundreceptTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kokt råris-fullkornsris till matTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Buljongkokt råris till matTid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet 
- 
                
                    Asiatiska risflingor med ingefärssåsTid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Annes tomatris, tillbehör till matTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Färgat ris till barnkalasTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              