Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 39
Recept: 1490 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rispapper 250.0 gram 61%
Sås:
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 16%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära färskriven 2.0 msk 1%
Chilipulver 2.0 tsk 1%
Gurkmeja mald 1.0 tsk 1%
Senapsfrö 2.0 gram 1%
Kardemumma hel 1.0 msk 2%
Kokosmjölk (-dryck) 1.5 dl 17%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära. Finhacka persilja eller koriander.
- Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och ringla ner matolja, så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrön och kardemumma. Stek 2-3 minuter tills senapsfröna hoppar.
- Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ytterligare någon minut. Salta.
- Koka risflingorna i rikligt med vatten 1-2 minuter tills de blivit mjuka. Häll bort vattnet.
- Lägg flingorna i en serveringsskål och blanda med såsen. Mal svartpeppar över och garnera med persilja eller koriander.
Kockens kommentar
Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.
Fler recept inom Kokt ristillbehör
Liknande recept som Asiatiska risflingor med ingefärssås
-
Kokt vitt matris - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt råris-fullkornsris till mat
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Buljongkokt råris till mat
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Asiatiska risflingor med ingefärssås
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Annes tomatris, tillbehör till mat
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färgat ris till barnkalas
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan