Asiatiska risflingor med ingefärssås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Asiatiska risflingor med ingefärssås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rispapper

250.0 

gram

 

Sås:

 

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära färskriven

2.0 

msk

Chilipulver

2.0 

tsk

Gurkmeja mald

1.0 

tsk

Senapsfrö

2.0 

gram

Kardemumma hel

1.0 

msk

Kokosmjölk (-dryck)

1.5 

dl

Salt och svartpeppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

el. korianderblad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 372

GBR (GI) / port: 39

Recept: 1490 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 366 gram)

Ingredienser

Visa:

Rispapper 250.0 gram 61%

 

Sås:

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 16%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Ingefära färskriven 2.0 msk 1%

Chilipulver 2.0 tsk 1%

Gurkmeja mald 1.0 tsk 1%

Senapsfrö 2.0 gram 1%

Kardemumma hel 1.0 msk 2%

Kokosmjölk (-dryck) 1.5 dl 17%

Salt och svartpeppar 0%

Persilja till garnering 0%

el. korianderblad 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skiva och mosa vitlök. Riv ingefära. Finhacka persilja eller koriander.
  2. Hetta upp (wok-)panna på högsta värme och ringla ner matolja, så att pannan blir tunt infettad. Tillsätt vitlök, ingefära, chilipulver, gurkmeja, senapsfrön och kardemumma. Stek 2-3 minuter tills senapsfröna hoppar.
  3. Tillsätt kokosmjölk. Koka upp och låt sjuda ytterligare någon minut. Salta.
  4. Koka risflingorna i rikligt med vatten 1-2 minuter tills de blivit mjuka. Häll bort vattnet.
  5. Lägg flingorna i en serveringsskål och blanda med såsen. Mal svartpeppar över och garnera med persilja eller koriander.

Kockens kommentar

Koriander ger en mer påtaglig asiatisk smak, men alla gillar inte denna speciella krydda. Persilja är då ett bra alternativ.

Fler recept inom Kokt ristillbehör

Liknande recept som Asiatiska risflingor med ingefärssås