Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1210 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Avorioris 2.0 dl 47%
Olivolja 0.5 dl 31%
Tomater 3.0 styck 4%
Torrt vitt vin 2.0 dl 12%
Vatten 2.0 dl 0%
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%
Squash 0.5 styck 2%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Finhacka tomater.
- Hetta upp olja i stekkastrull. Lägg i ris och tomathack. Låt fräsa i cirka 1 minut.
- Slå på vin, vatten och fond. Låt sjuda på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då.
- Strimla squash. Tillsätt detta strax innan servering. Salta, peppra.
Kockens kommentar
Riset kan ätas som ensamrätt med sallad till, eller som tillbehör till kött eller fisk.
Fler recept inom Kokt ristillbehör
Liknande recept som Annes tomatris, tillbehör till mat
-
Kokt vitt matris - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt råris-fullkornsris till mat
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Buljongkokt råris till mat
Tid: 40 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Asiatiska risflingor med ingefärssås
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Annes tomatris, tillbehör till mat
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färgat ris till barnkalas
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan