Annes tomatris, tillbehör till mat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Annes tomatris, tillbehör till mat

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Avorioris

2.0 

dl

Olivolja

0.5 

dl

Tomater

3.0 

styck

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Squash

0.5 

styck

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1210 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 339 gram)

Ingredienser

Visa:

Avorioris 2.0 dl 47%

Olivolja 0.5 dl 31%

Tomater 3.0 styck 4%

Torrt vitt vin 2.0 dl 12%

Vatten 2.0 dl 0%

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 4%

Squash 0.5 styck 2%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Finhacka tomater.
  2. Hetta upp olja i stekkastrull. Lägg i ris och tomathack. Låt fräsa i cirka 1 minut.
  3. Slå på vin, vatten och fond. Låt sjuda på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då.
  4. Strimla squash. Tillsätt detta strax innan servering. Salta, peppra.

Kockens kommentar

Riset kan ätas som ensamrätt med sallad till, eller som tillbehör till kött eller fisk.

Fler recept inom Kokt ristillbehör

Liknande recept som Annes tomatris, tillbehör till mat