Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)

Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal styck: 10

Ädelost

140.0 

gram

Päron färsk

1.0 

styck

Lättglögg (vit)

2.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Färdiga pepparkakor >

4.0 

styck

Stjälkselleri

10.0 

blad

 

Tillbehör:

 

Plastfilm

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château du Juge

Sött vitt vin
Pris: 75 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 1

Recept: 949 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 9%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 51 gram)

Ingredienser

Visa:

Ädelost 140.0 gram 54%

Päron färsk 1.0 styck 7%

Lättglögg (vit) 2.0 dl 18%

Strösocker 2.0 msk 12%

Färdiga pepparkakor > 4.0 styck 10%

Stjälkselleri 10.0 blad 0%

 

Tillbehör:

Plastfilm Äts ej

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (30 min )

  1. Ädelosten skall vara rumsvarm. Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 3 cm tjock.
  2. Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 minuter tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
  3. Krossa pepparkakor. Rulla ostrullen i smulorna. Skär rullen i små ”stubbar.
  4. Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.

Kockens kommentar

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Ostefterrätter

Liknande recept som Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)