Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 0
Recept: 797 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka kokt i bit 500.0 gram 82%
Gelatinblad 4.0 styck 3%
Persilja 2.0 krukor 3%
Vatten 5.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 6%
Sherry (torr) 5.0 cl 7%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Lägg gelatinblad cirka 5 minuter i lite kallt vatten. Skär skinkan i bitar. Finhacka persilja.
- Värm vatten+fond+sherry fingevarmt (37ºC). Tillsätt gelatinblad och rör om tills gelatinbladen smält helt och hållet.
- Blanda ner rikligt med hackad persilja.
- Lägg skinkan i en skål/bunke och häll på gelatinblandningen. Sätt i kylskåp (över natt), tills den är hård.
Kockens kommentar
Jambon de Persil är klassiskt franskt recept på rester av skinka. Passar som ensamrätt med kokt potatis och gurka eller inlagda rödbetor, på smörgåsbordet eller som smörgåspålägg.
PASSAR TILL
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Jambon de Persil - skinka i sherrygelé
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan