Jambon de Persil - skinka i sherrygelé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Jambon de Persil - skinka i sherrygelé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skinka kokt i bit

500.0 

gram

Gelatinblad

4.0 

styck

Persilja

2.0 

krukor

Vatten

5.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Sherry (torr)

5.0 

cl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kronenbourg 1664

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 199

GBR (GI) / port: 0

Recept: 797 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka kokt i bit 500.0 gram 82%

Gelatinblad 4.0 styck 3%

Persilja 2.0 krukor 3%

Vatten 5.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 6%

Sherry (torr) 5.0 cl 7%

Tillagning

  1. Lägg gelatinblad cirka 5 minuter i lite kallt vatten. Skär skinkan i bitar. Finhacka persilja.

  2. Värm vatten+fond+sherry fingevarmt (37ºC). Tillsätt gelatinblad och rör om tills gelatin­bladen smält helt och hållet.

  3. Blanda ner rikligt med hackad persilja.

  4. Lägg skinkan i en skål/bunke och häll på gelatinblandningen. Sätt i kylskåp (över natt), tills den är hård.

Kockens kommentar

Jambon de Persil är klassiskt franskt recept på rester av skinka. Passar som ensamrätt med kokt potatis och gurka eller inlagda rödbetor, på smörgåsbordet eller som smörgåspålägg.

PASSAR TILL

Kokt potatis

Pressad kokt potatis

Inlagd ättiksgurka

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Jambon de Persil - skinka i sherrygelé