Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 750

GBR (GI) / port: 8
Recept: 3001 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 13%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rullsylta 1.0 styck 82%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Stjärnanis 1.0 styck 0%
Kryddpeppar hel 5.0 korn 0%
Svartpeppar hel 10.0 korn 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 18%
Salt 0%
Senap svensk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 12 tim )
- Lägg sylta och kryddor i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Låt småkoka i 1,5-2 timmar.
- Ta ur syltan och lägg den mellan två
(skär-)brädor. Bind ihop brädorna så hårt som möjligt med snören eller spännremmar. Ställ kallt över natt på ett fat. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Ta bort nätet från syltan och skiva den.
Servera den med skivade inlagda rödbetor, senap och potatis.
Kockens kommentar
Färdig sylta äts vanligtvis kall i skivor, gärna tillsammans med rödbetor och kokt potatis. Passar även väl som smörgåspålägg, eller som plockmat på t.ex. julbordet.
Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan fast konsistens och kan sedan skäras i fina, fasta skivor.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Enkel rullsylta med rödbetor och kokt potatis
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan