
Dryckestips
Jules Muller Gewurztraminer Réserve
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2363 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvhjärta 800.0 gram 47%
Gul lök 1.0 styck 2%
Lagerblad 1.0 blad 0%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Krossade tomater 400.0 gram 4%
Sojasås 2.0 tsk 0%
Kantareller färska 200.0 gram 2%
Matfett till stekning 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 23%
Lingonsylt konserverad 2.0 dl 14%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim 30 min )
- Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna. Putsa hjärtat rent från blodådror och fett. Förkoka hjärtat i cirka 1 timme under lock.
- Torka av hjärtat med hushållspapper och strimla köttet. Hacka persilja. Skala och skiva lök. Hacka persilja.
- Fräs löken mjuk och glansig i gryta med fett cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
- Bryn hjärtstrimlorna några få minuter i matfett, till fin färg. Lägg tillbaka löken.
- Salta och peppra lätt. Tillsätt lagerblad och rör ner mjöl. Tillsätt krossade tomater och soja. Låt grytan småkoka under lock 30-60 minuter, tills köttet är mört.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt matfett när all fukt försvunnit i pannan och stek i 5-10 minuter tills svampen fått färg.
- Tillsätt svamp till grytan när köttet är klart. Garnera med persilja.
Fler recept inom Hjärta
Liknande recept som Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta
-
Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Currykalops av hjärta kokt i gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan