Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvhjärta

800.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Lagerblad

1.0 

blad

Vetemjöl

2.0 

msk

Krossade tomater

400.0 

gram

Sojasås

2.0 

tsk

Kantareller färska

200.0 

gram

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Lingonsylt konserverad

2.0 

dl

el. inlagd gurka ¤

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 591

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2363 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 547 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvhjärta 800.0 gram 47%

Gul lök 1.0 styck 2%

Lagerblad 1.0 blad 0%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Krossade tomater 400.0 gram 4%

Sojasås 2.0 tsk 0%

Kantareller färska 200.0 gram 2%

Matfett till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 23%

Lingonsylt konserverad 2.0 dl 14%

el. inlagd gurka ¤ 0%

Tillagning (2 tim 30 min )

  1. Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna. Putsa hjärtat rent från blodådror och fett. Förkoka hjärtat i cirka 1 timme under lock.
  2. Torka av hjärtat med hushållspapper och strimla köttet. Hacka persilja. Skala och skiva lök. Hacka persilja.
  3. Fräs löken mjuk och glansig i gryta med fett cirka 5 minuter. Lägg åt sidan.
  4. Bryn hjärtstrimlorna några få minuter i matfett, till fin färg. Lägg tillbaka löken.
  5. Salta och peppra lätt. Tillsätt lagerblad och rör ner mjöl. Tillsätt krossade tomater och soja. Låt grytan småkoka under lock 30-60 minuter, tills köttet är mört.
  6. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  7. Hetta upp en stekpanna utan matfett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt matfett när all fukt försvunnit i pannan och stek i 5-10 minuter tills svampen fått färg.
  8. Tillsätt svamp till grytan när köttet är klart. Garnera med persilja.

Fler recept inom Hjärta

Liknande recept som Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta