Currykalops av hjärta kokt i gryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Currykalops av hjärta kokt i gryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvhjärta

800.0 

gram

Vatten

4.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.5 

msk

Svartpeppar

1.0 

krm

Kålrot

500.0 

gram

Morot

2.0 

st stora

Gul lök

1.0 

styck

Curry ¤

1.0 

tsk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 524

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2095 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 616 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvhjärta 800.0 gram 53%

Vatten 4.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 2%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Kålrot 500.0 gram 8%

Morot 2.0 st stora 5%

Gul lök 1.0 styck 3%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 9%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 26%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (3 tim )

  1. Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna.  Putsa hjärtat från blodådror och hinnor. Förkoka köttet 30-60 minuter under lock. Skär köttet i skivor eller i tärningar.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och bryn köttet runt om till lite färg.
  3. Lägg över köttet i en gryta och tillsätt vatten plus fond. Salta och peppra. Koka under lock i cirka 30 minuter.
  4. Skala kålrot, morot och lök. Tärna kålroten, skiva morot och klyfta lök. Stek dem på medelvärme i pannan med lite matfett och curry, tills de fått lite färg. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  5. Tillsätt rotsaker och lök i kastrullen och koka i ytterligare cirka 20 minuter, tills rotsakerna är nästan mjuka. Garnera med persilja.

Alternativt tillbehör

Kokt ris

Fler recept inom Hjärta

Liknande recept som Currykalops av hjärta kokt i gryta