För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Currykalops av hjärta kokt i gryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvhjärta

800.0 

gram

Vatten

4.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

1.5 

msk

Svartpeppar

1.0 

krm

Kålrot

500.0 

gram

Morot

2.0 

st stora

Gul lök

1.0 

styck

Curry ¤

1.0 

tsk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 524

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2095 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 616 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvhjärta 800.0 gram 53%

Vatten 4.0 dl 0%

Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 2%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Kålrot 500.0 gram 8%

Morot 2.0 st stora 5%

Gul lök 1.0 styck 3%

Curry ¤ 1.0 tsk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 9%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 26%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (3 tim )

  1. Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna.  Putsa hjärtat från blodådror och hinnor. Förkoka köttet 30-60 minuter under lock. Skär köttet i skivor eller i tärningar.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och bryn köttet runt om till lite färg.
  3. Lägg över köttet i en gryta och tillsätt vatten plus fond. Salta och peppra. Koka under lock i cirka 30 minuter.
  4. Skala kålrot, morot och lök. Tärna kålroten, skiva morot och klyfta lök. Stek dem på medelvärme i pannan med lite matfett och curry, tills de fått lite färg. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  5. Tillsätt rotsaker och lök i kastrullen och koka i ytterligare cirka 20 minuter, tills rotsakerna är nästan mjuka. Garnera med persilja.

Alternativt tillbehör

Kokt ris

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Hjärta

Liknande recept som Currykalops av hjärta kokt i gryta