Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 524

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2095 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kalvhjärta 800.0 gram 53%
Vatten 4.0 dl 0%
Kalvfond koncentrerad 1.5 msk 2%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Kålrot 500.0 gram 8%
Morot 2.0 st stora 5%
Gul lök 1.0 styck 3%
Curry ¤ 1.0 tsk 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 9%
Salt 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 26%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Lägg hjärtat i kallt vatten i 30-60 minuter för att mjukna. Putsa hjärtat från blodådror och hinnor. Förkoka köttet 30-60 minuter under lock. Skär köttet i skivor eller i tärningar.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och bryn köttet runt om till lite färg.
- Lägg över köttet i en gryta och tillsätt vatten plus fond. Salta och peppra. Koka under lock i cirka 30 minuter.
- Skala kålrot, morot och lök. Tärna kålroten, skiva morot och klyfta lök. Stek dem på medelvärme i pannan med lite matfett och curry, tills de fått lite färg. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Tillsätt rotsaker och lök i kastrullen och koka i ytterligare cirka 20 minuter, tills rotsakerna är nästan mjuka. Garnera med persilja.
Alternativt tillbehör
Fler recept inom Hjärta
Liknande recept som Currykalops av hjärta kokt i gryta
-
Gryta på kalvhjärta med kantareller kokt i gryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Currykalops av hjärta kokt i gryta
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan