Asiatisk wokad potatis med katrinplommon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Asiatisk wokad potatis med katrinplommon

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis kokt

600.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Katrinplommon

250.0 

gram

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillval:

 

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1629 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 247 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis kokt 600.0 gram 31%

Purjolök 1.0 styck 4%

Katrinplommon 250.0 gram 39%

Ingefära färskriven 1.0 msk 1%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%

Salt 0%

 

Tillval:

Smör normalsaltat 2.0 msk 12%

Tillagning (20 min + 45 min )

  1. Koka potatis om detta ej redan är klart. Behåll skalen om det är färskpotatis. Låt dem kallna. Tilläggstid cirka 45 minuter.
  2. Skär potatisen i klyftor. Riv ingefära. Skiva purjolök i cm-stora skivor.
  3. Värm upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner matolja. Tillsätt potatis, purjo, katrinplommon och ingefära. Stek tills potatisen fått fin färg och blivit genomvarm, cirka 5 minuter. Salta. Rör om då och då.
  4. Tillsätt eventuellt lite smör för smakens skull och stek ytterligare ett par minuter.

Fler recept inom Pannstekt potatis

Liknande recept som Asiatisk wokad potatis med katrinplommon