Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 407

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1629 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Potatis kokt 600.0 gram 31%
Purjolök 1.0 styck 4%
Katrinplommon 250.0 gram 39%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%
Salt 0%
Tillval:
Smör normalsaltat 2.0 msk 12%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 45 min )
- Koka potatis om detta ej redan är klart. Behåll skalen om det är färskpotatis. Låt dem kallna. Tilläggstid cirka 45 minuter.
- Skär potatisen i klyftor. Riv ingefära. Skiva purjolök i cm-stora skivor.
- Värm upp en (wok-)panna på högsta värme. Ringla ner matolja. Tillsätt potatis, purjo, katrinplommon och ingefära. Stek tills potatisen fått fin färg och blivit genomvarm, cirka 5 minuter. Salta. Rör om då och då.
- Tillsätt eventuellt lite smör för smakens skull och stek ytterligare ett par minuter.
Fler recept inom Pannstekt potatis
Liknande recept som Asiatisk wokad potatis med katrinplommon
-
Stekt kokt potatis
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klyftig citronpotatis i panna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råstekt hel primörpotatis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt hel konservpotatis
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pommes de Terre Château - råstekt formad potatis
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Råstekt fintärnad potatis i panna
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Finstrimlad råstekt potatis
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rösti på kokt potatis
Tid: 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rösti, schweizisk råraka med råriven potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hemlagade potatisbullar, potatiskaka
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan