Olivpotatis med selleri

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Olivpotatis med selleri

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis kokt

600.0 

gram

Oliver gröna el. svarta

250.0 

gram

Stjälkselleri

1.5 

stjälkar

Matfett till stekning

 

 

Fettupptag vid stekning

60.0 

gram

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Om potatis >

 

 

Så pannsteks potatis >

 

 

Om fettupptag >

 

 

Om vattenförändringar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 9

Recept: 1259 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 10%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 208 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis kokt 600.0 gram 40%

Oliver gröna el. svarta 250.0 gram 25%

Stjälkselleri 1.5 stjälkar 0%

Matfett till stekning Äts ej

Fettupptag vid stekning 60.0 gram 35%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Om potatis > Äts ej

Så pannsteks potatis > Äts ej

Om fettupptag > Äts ej

Om vattenförändringar > Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Skär den kokta potatisen i klyftor. Skiva sellerin.
  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medel­hög värme och stek potatisen i cirka 10 minuter till lätt knaprig.
  3. Tillsätt selleri och oliver mot slutet.

Kockens kommentar

Detta är ett alternativ till att använda överbliven kokt potatis.

Vattenförlust: Kokt potatis viktminskar cirka 20% när den steks (beräknas automatiskt). Läs mer > Om fettupptag.

Fettupptag när potatis steks är cirka 10% av potatisvikten, vilket anges med fettupptag.

Fler recept inom Pannstekt potatis

Liknande recept som Olivpotatis med selleri