Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 1
Recept: 626 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitkål ansad 0.2 huvud 19%
Morot stor 1.0 styck 9%
Gul lök 0.5 st stor 6%
Majonnäs äkta 0.5 dl 54%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 10%
el. gräddfil 0%
Vinäger 1.0 msk 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 1 tim )
- Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
Grovriv morot, grovhacka lök och blanda. - Rör samman yoghurt (gräddfil) med majonnäs och vinäger.
Smaka av med salt & peppar.
Häll dressingen över salladen och rör om. - Täck över och ställ kallt. Helst flera timmar, allra bäst över natten.
Servera.
Kockens kommentar
Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter. och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw. Se: Coleslaw Waldorf.
Passar till
Fler recept inom Kalla tillbehör
Liknande recept som Vitkålssallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Krispig thaisallad med söt sesamdressing
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk gurkyoghurt
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjonsallad helt enkelt
Tid: 4 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan