Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Morot stor

1.0 

styck

Gul lök

0.5 

st stor

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

el. gräddfil

 

 

Vinäger

1.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 156

GBR (GI) / port: 1

Recept: 626 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 5%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 203 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 0.2 huvud 19%

Morot stor 1.0 styck 9%

Gul lök 0.5 st stor 6%

Majonnäs äkta 0.5 dl 54%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 10%

el. gräddfil 0%

Vinäger 1.0 msk 1%

Tillagning (15 min + 1 tim )

  1. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
    Grovriv morot, grovhacka lök och blanda.

  2. Rör samman yoghurt (gräddfil) med majonnäs och vinäger.
    Smaka av med salt & peppar.
    Häll dressingen över salladen och rör om.

  3. Täck över och ställ kallt. Helst flera timmar, allra bäst över natten.
    Servera.

Kockens kommentar

Vitkål passar bra att blanda med andra kålsorter, rotfrukter. och frukt. Även kryddor som t.ex. ingefära. I USA äter man gärna vitkålssallad till kött och andra rätter. Den kallas då coleslaw. Se: Coleslaw Waldorf.

Passar till

Stekt & grillat griskött

Fler recept inom Kalla tillbehör

Liknande recept som Vitkålssallad