Grekisk gurkyoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grekisk gurkyoghurt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Yoghurt naturell 3%

5.0 

dl

Gurka

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Dill finhackad

1.0 

msk

Olivolja

0.5 

dl

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

 

Ger 1 dl per portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 1

Recept: 777 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 250 gram)

Ingredienser

Visa:

Yoghurt naturell 3% 5.0 dl 40%

Gurka 1.0 styck 6%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Dill finhackad 1.0 msk 0%

Olivolja 0.5 dl 48%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%

 

Ger 1 dl per portion 

Tillagning (10 min )

  1. Vattna ur yoghurten i en siduk om röran skall vara fast.

  2. Skala gurkan och gröp ur den mjuka frökärnepartiet. Grovriv gurkan.

  3. Blanda ingredienserna och ställ kallt.

Köttfärsrätter

Fler recept inom Kalla tillbehör

Liknande recept som Grekisk gurkyoghurt