Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 194

GBR (GI) / port: 1
Recept: 777 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Yoghurt naturell 3% 5.0 dl 40%
Gurka 1.0 styck 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Dill finhackad 1.0 msk 0%
Olivolja 0.5 dl 48%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Ger 1 dl per portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Vattna ur yoghurten i en siduk om röran skall vara fast.
- Skala gurkan och gröp ur den mjuka frökärnepartiet. Grovriv gurkan.
- Blanda ingredienserna och ställ kallt.
Fler recept inom Kalla tillbehör
Liknande recept som Grekisk gurkyoghurt
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Krispig thaisallad med söt sesamdressing
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk gurkyoghurt
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjonsallad helt enkelt
Tid: 4 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan