Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 221

GBR (GI) / port: 12
Recept: 885 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färskpotatis små 0.8 kilo 53%
Salt 0.5 msk 0%
Olivolja 2.0 msk 25%
Jordgubbar 0.5 liter 11%
Dill finhackad 2.0 msk 0%
Parmesan nyriven 0.5 dl 10%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka potatis med lite salt i ca 20 minuter.
Koka inte sönder, känn med sticka.
Låt svalna. Halvera. - Finhacka dill.
Grovriv parmesan.
Ansa och halvera jordgubbar. - Blanda ingredienserna i en bunke.
Salta lätt. Dra några varv med pepparkvarn över.
Fler recept inom Kalla tillbehör
Liknande recept som Färsk potatissallad med jordgubbar
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Krispig thaisallad med söt sesamdressing
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk gurkyoghurt
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjonsallad helt enkelt
Tid: 4 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan