Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 0
Recept: 286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rotselleri 300.0 gram 27%
Majonnäs äkta 2.0 msk 70%
Citronjuice 1.0 msk 2%
Svartpeppar 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Ansa, skölj och strimla rotsellerin.
Blanda med majonnäs och citronsaft.
Mal svartpeppar över. Garnera gärna med lite grönt. Servera.
Kockens kommentar
Rotselleri kanske man inte spontant tänker på att man kan äta rå. Det är dock ett utmärkt tillbehör till allehanda mat och passar också väl in i sallader av olika slag.
Fler recept inom Kalla tillbehör
Liknande recept som Rotsellerisallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Krispig thaisallad med söt sesamdressing
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk gurkyoghurt
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjonsallad helt enkelt
Tid: 4 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan