Potatissallad med purjolök

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Potatissallad med purjolök

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatis fast sort

10.0 

styck

Purjolök

5.0 

cm

Kapris

2.0 

msk

Gräddfil

2.0 

dl

Majonnäs lätt

1.0 

dl

Dragon färskhackad

2.0 

msk

Persilja finhackad

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 102

Kcal / portion: 309

GBR (GI) / port: 14

Recept: 1235 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 303 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis fast sort 10.0 styck 51%

Purjolök 5.0 cm 1%

Kapris 2.0 msk 1%

Gräddfil 2.0 dl 22%

Majonnäs lätt 1.0 dl 25%

Dragon färskhackad 2.0 msk 0%

Persilja finhackad 0.5 dl 0%

Salt och peppar 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (35 min )

  1. Borsta av jorden från potatisen och koka den på medelvärme i lättsaltat vatten i ca 15 min. Låt potatisen rinna av och låt den svalna något innan den skalas.

  2. Skölj och finhacka purjolöken. Skiva potatisen och varva i en skål med purjolök, persilja och dragon.

  3. Rör ihop majonnäs och gräddfil och vänd ner i salladen. Strö kapris, salt och peppar över potatissalladen och servera.

Fler recept inom Kalla tillbehör

Liknande recept som Potatissallad med purjolök