Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Äpple syrligt

1.0 

styck

Stjälkselleri

1.0 

stjälk

Valnötskärnor

30.0 

gram

 

Salladssås:

 

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Yoghurt naturell 3%

0.5 

dl

Rödvinsvinäger

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

tsk

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Olivolja

1.5 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 1

Recept: 923 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 12%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 157 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 0.2 huvud 10%

Äpple syrligt 1.0 styck 5%

Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%

Valnötskärnor 30.0 gram 22%

 

Salladssås:

Majonnäs äkta 0.5 dl 37%

Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 3%

Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 tsk 2%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%

Olivolja 1.5 msk 18%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min + 2 tim )

  1. Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
    Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration, och finhacka äpple & nötter.
    Skär sellerin i tunna skivor. Blanda.

  2. Rör samman ingredienserna till vinägretten väl. Smaka av med salt & peppar.
    Häll den över salladen och rör om.
    Toppa med äppelskivor.

  3. Täck över och ställ kallt 2-12 timmar.
    Servera.

Kockens kommentar

Coleslaw är en klassisk amerikansk sidorätt, med vitkål som bas. Varianterna är många: Waldorf, Apple, Radish, Yoghurt, Chinese, Lemon, Pinapple, Date Coleslaw m.fl.

Fler recept inom Kalla tillbehör

Liknande recept som Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad