Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 147

Kcal / portion: 231

GBR (GI) / port: 1
Recept: 923 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 12%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vitkål ansad 0.2 huvud 10%
Äpple syrligt 1.0 styck 5%
Stjälkselleri 1.0 stjälk 0%
Valnötskärnor 30.0 gram 22%
Salladssås:
Majonnäs äkta 0.5 dl 37%
Yoghurt naturell 3% 0.5 dl 3%
Rödvinsvinäger 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 tsk 2%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Olivolja 1.5 msk 18%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 2 tim )
- Strimla kålen fint, t.ex. med en osthyvel.
Skär ut några tunna skivor äpple för dekoration, och finhacka äpple & nötter.
Skär sellerin i tunna skivor. Blanda. - Rör samman ingredienserna till vinägretten väl. Smaka av med salt & peppar.
Häll den över salladen och rör om.
Toppa med äppelskivor. - Täck över och ställ kallt 2-12 timmar.
Servera.
Kockens kommentar
Coleslaw är en klassisk amerikansk sidorätt, med vitkål som bas. Varianterna är många: Waldorf, Apple, Radish, Yoghurt, Chinese, Lemon, Pinapple, Date Coleslaw m.fl.
Fler recept inom Kalla tillbehör
Liknande recept som Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Krispig thaisallad med söt sesamdressing
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk gurkyoghurt
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjonsallad helt enkelt
Tid: 4 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan