Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 447

GBR (GI) / port: 8
Recept: 1790 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 2%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Abborre urtagen 4.0 styck 34%
Vetemjöl 2.0 msk 4%
Vitpeppar nymald 3.0 krm 0%
Salt 2.0 tsk 0%
Ägg 2.0 styck 7%
Ströbröd 1.0 dl 12%
Hårdost riven 1.5 dl 12%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 30%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Rensa fisk. Skär ut filéerna. Riv ost.
Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik.
Blanda ströbröd med riven hårdost på en annan tallrik. Blanda mjöl. salt och peppar. - Skala och koka potatis.
- Klappa in mjöl, salt och peppar på filéerna. Vänd fisken i äggvispet och sedan i ströbrödsblandningen. Låt vila en stund.
- Stek filéerna i rikligt med smör på medellåg värme några minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
Kockens kommentar
Axel 12 år gillar inte fisk, med ett undantag.
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Axels ostpanerade abborrfavorit
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan