Axels ostpanerade abborrfavorit

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Axels ostpanerade abborrfavorit

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Abborre urtagen

4.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

Vitpeppar nymald

3.0 

krm

Salt

2.0 

tsk

Ägg

2.0 

styck

Ströbröd

1.0 

dl

Hårdost riven

1.5 

dl

Smör normalsaltat

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Spitfire Premium Kentish Ale

Ljus lättare ale
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 447

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1790 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 409 gram)

Ingredienser

Visa:

Abborre urtagen 4.0 styck 34%

Vetemjöl 2.0 msk 4%

Vitpeppar nymald 3.0 krm 0%

Salt 2.0 tsk 0%

Ägg 2.0 styck 7%

Ströbröd 1.0 dl 12%

Hårdost riven 1.5 dl 12%

Smör normalsaltat 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 30%

Tillagning (30 min )

  1. Rensa fisk. Skär ut filéerna. Riv ost.
    Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik.
    Blanda ströbröd med riven hårdost på en annan tallrik. Blanda mjöl. salt och peppar.

  2. Skala och koka potatis.

  3. Klappa in mjöl, salt och peppar på filéerna. Vänd fisken i äggvispet och sedan i strö­brödsblandningen. Låt vila en stund.

  4. Stek filéerna i rikligt med smör på medellåg värme några minuter tills de fått en gyllenbrun färg.

Kockens kommentar

Axel 12 år gillar inte fisk, med ett undantag.

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Axels ostpanerade abborrfavorit