Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 382

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1528 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 1.0 kilo 44%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Salladslök 3.0 styck 1%
Olivolja 1.0 dl 49%
Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 5%
Vatten 1.0 dl 0%
Kapris 1.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skär potatisen i bitar. Koka upp saltat vatten och låt potatisen koka på medellåg värme i ca 10 min.
Låt potatisen kallna. - Koka upp olivolja, vatten, hackad salladslök, kalvfond, dijonsenap och kryddor. Häll den varma blandningen över potatisen och häll över kapris.
Servera.
Fler recept inom Kalla tillbehör
Liknande recept som Fransk potatissallad
-
Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Potatissallad med purjolök
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Krispig thaisallad med söt sesamdressing
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avokadoröra
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grekisk gurkyoghurt
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjonsallad helt enkelt
Tid: 4 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan