Pärontartelette med kolasås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pärontartelette med kolasås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Päron färsk

2.0 

styck

Smördegsplattor fryst

4.0 

styck

Ägg

1.0 

styck

Kolasås färdig

2.0 

msk

eller

 

 

Chokladsås färdig

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 244

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1595 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 16%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 164 gram)

Ingredienser

Visa:

Päron färsk 2.0 styck 8%

Smördegsplattor fryst 4.0 styck 79%

Ägg 1.0 styck 4%

Kolasås färdig 2.0 msk 8%

eller %

Chokladsås färdig 0%

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC.

  2. Dela päronen på mitten. Ta bort kärnhus.
    Skiva päronet som på bilden, dvs så att skivorna fortfarande sitter ihop.

  3. Ta ut runda smördegsplättar, ca 10 cm i diameter. Använd t.ex. en kakplåtform med taggad kant. Vispa upp ett ägg med en gaffel i en kopp och pensla smördegen.

  4. Lägg de runda smördegsplattorna på ett ugnsgaller och de halva päronen ovanpå.
    Sätt in mitt i ugnen och baka 20-25 min.

  5. Laga under tiden sås, eller värm gärna färdiglagad kolasås.

  6. Ta ut tarteletterna och servera dem varma, ljumma eller kalla med varm eller kall sås.

Kockens kommentar

En variant är att byta ut päronet mot äpple.

PASSAR TILL

Hemlagad ljus kolasås

Hemlagad chokladsås

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Pärontartelette med kolasås