Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 115
 
    
                Kcal / portion: 515
 
    
                GBR (GI) / port: 7
Recept: 2060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Harfilé 800.0 gram 45%
Matfett till stekning 1.5 msk 7%
Sås:
Sherry (torr) 2.0 dl 11%
Vatten 1.0 dl 0%
Viltfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Svart vinbärsgelé 2.0 msk 4%
Arrowrot 1.5 tsk 1%
Pinjenötter 2.0 msk 6%
Tillbehör:
Kantareller färska 200.0 gram 2%
Potatis 0.8 kilo 26%
Kockskolan:
Så lagas hare > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Potatis: Skrubba potatisen och skär den i klyftor. Koka potatisen i 5 minuter.
- Lägg över potatisen i ugnssäker form och droppa över lite matolja. Salta lätt. Stek mitt i ugnen i 15 minuter till fin färg.
- Filéer: Klappa under tiden filéerna med salt och peppar. Hetta upp matfett i panna på hög värme och bryn filéerna vackert bruna runt om. Ta ur, men behåll matfettet i pannan.
- Lägg filéerna i smord ugnssäker form. Sätt i ugn i 10 minuter ovanför potatisen. Ta ut köttet låt vila 10 minuter. Ta ut potatisen när den fått fin färg.
- Svamp: Rengör under tiden svamp utan att skölja. Stek dem på medelhög värme i 3 minuter. Lägg åt sidan.
- Sås: Tillsätt i pannan sherry, vatten och fond. Koka ner på hög värme till halv volym. Vispa ner gelé och arrowrot. Tillsätt pinjenötter.
Kockens kommentar
I svensk renlighetsiver brukar vi vanligen tvätta svamp. Bäst är dock att bara borsta svampen ren med en liten fin borste. Blöt eller fuktig svamp bör först torrstekas i panna utan matfett, för att sedan stekas i fett.
Alternativ
Fler recept inom Hare, kanin
Liknande recept som Harfilé med kantareller och pinjenötssås
- 
                
                    Glaserad harfilé med hasselbackspotatisTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kanin eller hare i ugnTid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Harsadel med pommes pailles (höpotatis)Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad hare med gräddsås på klassiskt visTid: 7 tim (+ 48 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman 
- 
                
                    Harfilé med kantareller och pinjenötssåsTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Sydländsk kanin- eller hargrytaTid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Harragu med ingefära i chokladsåsTid: 2 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              