Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Stora portioner: 4

Vaniljglass

0.5 

liter

Chokladglass

0.5 

liter

Vispgrädde

2.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

Hasselnötskärnor

100.0 

gram

 

Sås:

 

Mörk choklad

250.0 

gram

Smör normalsaltat

25.0 

gram

Sirap ljus

3.0 

msk

Mjölk

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

Så smälts choklad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 352

Kcal / portion: 1349

GBR (GI) / port: 10

Recept: 5395 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 24%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 384 gram)

Ingredienser

Visa:

Vaniljglass 0.5 liter 17%

Chokladglass 0.5 liter 24%

Vispgrädde 2.0 dl 13%

Strösocker 1.0 msk 1%

Hasselnötskärnor 100.0 gram 12%

 

Sås:

Mörk choklad 250.0 gram 25%

Smör normalsaltat 25.0 gram 3%

Sirap ljus 3.0 msk 4%

Mjölk 2.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om glass > Äts ej

Så smälts choklad > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Grovhacka hasselnötter.
  2. Vispa grädde med socker.
  3. Smält choklad i vattenbad (se nedan). Tillse att inget vatten kommer i chokladen.
  4. Rör ner smör, sirap och mjölk.
  5. Lägg upp glass och vispgrädde. Häll nötter och varm chokladsås över.

Kockens kommentar

Choklad kan smältas långsamt i en kastrull, men måste tas av från plattan så fort den smält färdigt. Säkrast är att använda vatten­bad, dvs värma chokladen i en liten kastrull som står i en större kastrull med hett vatten. En tredje variant är att hastigt smälta i micro. Läs mer > Så smälts choklad.

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)