Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Filodegsark (50x25cm)

2.0 

styck

Jordgubbar

0.2 

dl

Torrt vitt vin

1.0 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Vaniljglass

4.0 

kulor

Vit choklad

60.0 

gram

Pistaschmandel

1.0 

dl

Kaffebönor

0.2 

dl

Mynta till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 413

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1652 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 13%

Kolhydrater: 35%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 142 gram)

Ingredienser

Visa:

Filodegsark (50x25cm) 2.0 styck 17%

Jordgubbar 0.2 dl 0%

Torrt vitt vin 1.0 dl 4%

Strösocker 0.5 dl 12%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Vaniljglass 4.0 kulor 20%

Vit choklad 60.0 gram 21%

Pistaschmandel 1.0 dl 22%

Kaffebönor 0.2 dl 3%

Mynta till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Om glass > Äts ej

Kock: Carina

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Halvera jordgubbar. Hacka chili. Lägg jordgubbar och chili i en skål.
  3. Värm upp vin i en kastrull. Rör ner sockret tills det smält. Häll vinet över bären.
  4. Halvera filodegsarken. Klä in 4 portionsformar eller mufffinsformar med filodegen. Klipp bort den överflödiga degen med sax så att den hänger cirka 3 centimeter utanför kanterna.
  5. Grädda i ugn en minut. Ta ut och ta loss dem från formarna.
  6. Grovhacka choklad, nötter och kaffebönor. Rulla vaniljglasskulorna i hacket. Lägg glassen i filodegsformarna. Häll över jordgubbarna. Dekorera med mynta. Servera direkt.

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Carinas heta glass