Pepparkaksglass med fruktkompott

Foto: Norskfisk.se ¤

Pepparkaksglass med fruktkompott

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vaniljglass

0.5 

liter

Färdiga pepparkakor >

10.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Äpple fast sort

2.0 

styck

Päron färsk

2.0 

styck

Strösocker

50.0 

gram

Sherry (söt)

3.0 

msk

Valnötter/hasselnötter

100.0 

gram

Sultanrussin el. svarta

100.0 

gram

Dadlar kärnfria

50.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 682

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2729 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 345 gram)

Ingredienser

Visa:

Vaniljglass 0.5 liter 33%

Färdiga pepparkakor > 10.0 styck 8%

 

Tillbehör:

Äpple fast sort 2.0 styck 4%

Päron färsk 2.0 styck 5%

Strösocker 50.0 gram 7%

Sherry (söt) 3.0 msk 2%

Valnötter/hasselnötter 100.0 gram 25%

Sultanrussin el. svarta 100.0 gram 10%

Dadlar kärnfria 50.0 gram 5%

 

Kockskolan:

Om glass > %

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min + 4 tim )

  1. Mixa glass med pepparkakor i matberedare. Sätt i frysen i cirka 4 timmar.
  2. Skala äpple och päron. Skär i kuber. Lägg i kastrull. Tillsätt socker och sherry. Koka upp.
  3. Grovhacka nötter. Tillsätt russin, dadlar och nötter i kastrullen. Låt koka några minuter. Se till att frukten behåller sin form, det får inte bli mos.
  4. Ta ut glassen och låt tina något. Portionera ut glass och servera ljummen kompott till.

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Pepparkaksglass med fruktkompott