Bourbón Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad

Foto: SIA glass ¤

Bourbón Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Galiamelon

1.0 

st liten

Torkade blåbär

1.0 

dl

Myntablad

10.0 

styck

Creme fraiche

0.5 

dl

Bourbón Vanilla SIA-glass

0.8 

liter

Pinjenötter

 

 

 

Petits choux

 

 

 

Vatten

3.0 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Vetemjöl

120.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

Om chouxbakelser >

 

 

Om chouxdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3321 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 369 gram)

Ingredienser

Visa:

Galiamelon 1.0 st liten 2%

Torkade blåbär 1.0 dl 6%

Myntablad 10.0 styck 0%

Creme fraiche 0.5 dl 5%

Bourbón Vanilla SIA-glass 0.8 liter 47%

Pinjenötter 0%

 

Petits choux 

Vatten 3.0 dl 0%

Smör normalsaltat 100.0 gram 22%

Vetemjöl 120.0 gram 13%

Ägg 3.0 styck 6%

 

Kockskolan:

Om glass > Äts ej

Om chouxbakelser > Äts ej

Om chouxdeg > Äts ej

Skapat av: SIA glass

Tillagning (1 tim )

  1. Förvärm ugnen på 200°C.
  2. Chouxdeg: Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl. Vispa tills smeten släpper bottnen.
  3. Låt smeten svalna något. Vispa ner ett ägg i taget. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll. Lägg smeten i spritspåsen. Spritsa ut petits chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills petits chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler. Fyll dem strax före servering.
  5. Skala melon. Skär i tärningar. Vänd ihop nästan alla melontärningar och blåbär i creme fraiche.
  6. Servera: Skär av toppen på petits chouxerna. Ställ bottnen på en tallrik. Lägg på melonsalladen så att den kommer ut på tallriken. Lägg på en stor kula vaniljglass. Strö över de resterande melontärningarna och blåbären. Strimla mynta och strö över. Sätt tillbaks petit choutoppen någonstans på anrättningen. Garnera eventuellt med pinjenötter.

Kockens kommentar

Petit choux är ett svenskt begrepp på bakverk som i Frankrike benämns profiteroles (läs mer > Om chouxbakelser). Däremot finns pâte à choux (chouxdeg) som i Sverige benämns branddeg. Läs mer > Om chouxdeg.

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Bourbón Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad