Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 9
Recept: 3321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Galiamelon 1.0 st liten 2%
Torkade blåbär 1.0 dl 6%
Myntablad 10.0 styck 0%
Creme fraiche 0.5 dl 5%
Bourbón Vanilla SIA-glass 0.8 liter 47%
Pinjenötter 0%
Petits choux
Vatten 3.0 dl 0%
Smör normalsaltat 100.0 gram 22%
Vetemjöl 120.0 gram 13%
Ägg 3.0 styck 6%
Kockskolan:
Om glass > Äts ej
Om chouxbakelser > Äts ej
Om chouxdeg > Äts ej
Skapat av: SIA glass
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Chouxdeg: Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl. Vispa tills smeten släpper bottnen.
- Låt smeten svalna något. Vispa ner ett ägg i taget. Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll. Lägg smeten i spritspåsen. Spritsa ut petits chouxer på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter tills petits chouxerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler. Fyll dem strax före servering.
- Skala melon. Skär i tärningar. Vänd ihop nästan alla melontärningar och blåbär i creme fraiche.
- Servera: Skär av toppen på petits chouxerna. Ställ bottnen på en tallrik. Lägg på melonsalladen så att den kommer ut på tallriken. Lägg på en stor kula vaniljglass. Strö över de resterande melontärningarna och blåbären. Strimla mynta och strö över. Sätt tillbaks petit choutoppen någonstans på anrättningen. Garnera eventuellt med pinjenötter.
Kockens kommentar
Petit choux är ett svenskt begrepp på bakverk som i Frankrike benämns profiteroles (läs mer > Om chouxbakelser). Däremot finns pâte à choux (chouxdeg) som i Sverige benämns branddeg. Läs mer > Om chouxdeg.Fler recept inom Glassdessert ¤
Liknande recept som Bourbón Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad
-
Banana Split
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Marängsviss med banan och glass utan socker
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Bourbón Vanilla med petits-choux och melon och blåbärssallad
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sweet Orange, Baristans special
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Glace au four / Omelette Norvegienne / Baked Alaska - glass i ugn
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Arla
-
Carinas heta glass
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina
-
Pepparkaksglass med fruktkompott
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Choklad och nötter i himmelriket (efterrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pumpaglass till halloween
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cola Float, Coke Float
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: