Tomatmarinerad sill

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Tomatmarinerad sill

Lägg till ingredienser

Satser (ā 250 gram): 2

Inläggningssill

500.0 

gram

 

Marinad:

 

Vinäger

2.0 

msk

Matolja (rapsolja)

4.0 

msk

Tomatketchup

3.0 

msk

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Strösocker

1.0 

msk

Kryddpeppar hel

8.0 

styck

Sherry el. Madeira

2.0 

msk

 

Garneringsalternativ:

 

Gul lök hackad

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 846

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1692 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 19%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 352 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 500.0 gram 62%

 

Marinad:

Vinäger 2.0 msk 1%

Matolja (rapsolja) 4.0 msk 28%

Tomatketchup 3.0 msk 3%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

Strösocker 1.0 msk 3%

Kryddpeppar hel 8.0 styck 0%

Sherry el. Madeira 2.0 msk 2%

 

Garneringsalternativ:

Gul lök hackad 0%

Tillagning (10 min + 6 tim )

  1. Filéea sillen och tag av skinnet.
    Skär filéerna i bitar och lägg
    dem i en djup tallrik.

  2. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Häll den över sillen.
    Strö finhackad lök över sillen.
    Låt sillen ligga i marinaden över natten.
    Servera gärna sillen med kokt potatis.

Fler recept inom Påsksill

Liknande recept som Tomatmarinerad sill