Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 241

Kcal / portion: 846

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1692 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 19%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 500.0 gram 62%
Marinad:
Vinäger 2.0 msk 1%
Matolja (rapsolja) 4.0 msk 28%
Tomatketchup 3.0 msk 3%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 3%
Kryddpeppar hel 8.0 styck 0%
Sherry el. Madeira 2.0 msk 2%
Garneringsalternativ:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Filéea sillen och tag av skinnet.
Skär filéerna i bitar och lägg
dem i en djup tallrik. - Blanda samman ingredienserna till marinaden. Häll den över sillen.
Strö finhackad lök över sillen.
Låt sillen ligga i marinaden över natten.
Servera gärna sillen med kokt potatis.
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Tomatmarinerad sill
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan