Lägg till ingredienser

Portioner (4/tårta): 4

Vetemjöl

1.5 

dl

Vatten

1.0 

dl

Vispgrädde

1.5 

dl

Smör till gräddning

 

 

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

1.5 

dl

Hallonsylt

1.5 

dl

Hallon färska

 

 

Florsocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1742 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 19%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 153 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 1.5 dl 18%

Vatten 1.0 dl 0%

Vispgrädde 1.5 dl 31%

Smör till gräddning 0%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 1.5 dl 31%

Hallonsylt 1.5 dl 18%

Hallon färska 0%

Florsocker 0%

 

Kockskolan:

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Vispa ihop mjöl och vatten till jämn smet.
  2. Vispa grädden (som ingår i våfflorna) tjock och blanda ner den i smeten. 
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med matfett. (Behövs endast första gången).
  4. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Lägg våfflorna på galler för att bevara frasighet.
  5. Vispa under tiden (tillbehörs-)grädden. Varva 3 våfflor per tårta med grädde, sylt och bär mellan lagerna.
  6. Garnera med bär på toppen och pudra med lite florsocker.

Kockens kommentar

Denna våffeltårta är tillredd enligt grundrecept Gräddvåfflor. Jämför grundrecept Jästvåfflor och Bakpulvervåfflor.

Jämför

Våfflor bakat med jäst

Bakpulvervåfflor

Fler recept inom Våfflor

Liknande recept som Våffeltårta