Frasvåfflor med saffran

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frasvåfflor med saffran

Lägg till ingredienser

Antal ā 5 hjärtan: 8

Smör normalsaltat

75.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Salt

1.0 

krm

Saffran

0.5 

gram

Ägg

2.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

3.0 

dl

Nötter

2.0 

dl

Blandade bär

250.0 

gram

Våffeljärn >

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 256

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3812 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 19%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 186 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 75.0 gram 14%

Mjölk 5.0 dl 8%

Vetemjöl 4.0 dl 22%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Salt 1.0 krm 0%

Saffran 0.5 gram 0%

Ägg 2.0 styck 3%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 3.0 dl 28%

Nötter 2.0 dl 21%

Blandade bär 250.0 gram 3%

Våffeljärn > Äts ej

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Smet: Smält smör och blanda med mjölk.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. Tillsätt smörmjölken. Tillsätt ägg och vispa ut till jämn smet.
  3. Tillbehör: Vispa grädde. Rosta nötter (stek i torr panna).
  4. Grädda: Fetta in och hetta upp ett våffeljärn. Grädda våfflor. Lägg luftigt på galler, ej på varandra. Servera snarast med tillbehör.

 

Kockens kommentar

För noggrannare receptbeskrivning se recept via länk nedan > Klassiska bakpulvervåfflor. Man kan också tillaga med jäst, vilka håller sig krispigare även när de kallnat. Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.

Alternativ

Våfflor med jäst

Gräddvåfflor

Klassiska våfflor med bakpulver

Fler recept inom Våfflor

Liknande recept som Frasvåfflor med saffran