Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2434 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 11%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ägg 6.0 styck 15%
Kokosmjöl } 4.0 msk 5%
Banan 3.0 styck 13%
Honung 2.0 msk 6%
Kardemumma mald 2.0 krm 0%
Salt 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Grädde 3.0 dl 44%
Banan 2.0 styck 9%
Florsocker 0%
Kockskolan:
Så lagas våfflor > Äts ej
Våffeljärn > Äts ej
Kock: Kurera *
Tillagning (30 min )
-
Smet: Mosa bananer. Vispa ihop alla ingredienser till jämn smet.
Tillbehör: vispa grädde och skiva bananer.
Hetta upp våffeljärnet.
Grädda: Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen med kokosfett första gången. Vispa upp smeten mellan omgångarna.
- Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun. Undvik att öppna locket i förtid. Ta tid vad som behövs per våffla.
Lägg över på galler, ej på varandra.
Pudra gärna våfflorna med florsocker. Servera snarast med vispad grädde och skivad banan eller färska bär.
Kockens kommentar
Läs mer om våfflor > Så lagas våfflor.Fler recept inom Våfflor
Liknande recept som Glutenfria våfflor på kokosmjöl
-
Klassiska våfflor med bakpulver
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska våfflor med jäst
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gräddvåfflor
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska äggvåfflor
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Belgiska brysselvåfflor - Gaufres de bruxelles
Tid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Belgiska liegevåfflor - Gaufres de Ličge
Tid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Glutenfria våfflor på kokosmjöl
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kurera *
-
Frasvåfflor med kardemumma
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chokladvåffla med bärkesella och lönnsirap
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Frasvåfflor med saffran
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan