Frasvåfflor med kardemumma

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Frasvåfflor med kardemumma

Lägg till ingredienser

Antal ā 5 hjärtan: 8

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Standardmjölk (röd)

4.0 

dl

Vetemjöl

3.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Kardemumma mald

1.0 

msk

Smör till gräddning

 

 

 

Tillval:

 

Vispgrädde

3.0 

dl

Sylt

2.0 

dl

Florsocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas våfflor >

 

 

Våffeljärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 393

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3146 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 18%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 145 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 100.0 gram 23%

Standardmjölk (röd) 4.0 dl 8%

Vetemjöl 3.0 dl 20%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Kardemumma mald 1.0 msk 0%

Smör till gräddning 0%

 

Tillval:

Vispgrädde 3.0 dl 34%

Sylt 2.0 dl 13%

Florsocker 0%

 

Kockskolan:

Så lagas våfflor > Äts ej

Våffeljärn > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Smet: Smält smör och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken under omrörning till en jämn smet. Rör ner resten av mjölken och smöret.
  3. Tillbehör: Vispa grädde.
  4. Grädda: Hetta upp ett våffeljärn. Smörj med smör första gången.
  5. Häll på knappt 1 dl smet och bred ut den. Grädda våfflan gyllenbrun.
  6. Lägg över på galler och grädda nästa.
  7. Servera våfflorna nygräddade. Pudra gärna med lite florsocker. Servera med grädde och sylt.

Kockens kommentar

Detta är klassiska våfflor med tillsats av kummin vilket ger julsmak. Sådana våfflor måste ätas nygräddade, för de mjuknar när de kallnar. Vill man ha våfflor som är krispiga även när de kallnat använder man jäst i stället för bakpulver (se recept > Klassiska våfflor med jäst). Läs mer > Så lagas våfflor.

Alternativ

Klassiska våfflor med jäst

Klassiska våfflor med bakpulver

Fler recept inom Våfflor

Liknande recept som Frasvåfflor med kardemumma