Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1297 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 500.0 gram 70%
Basilika 3.0 krukor 1%
Ströbröd 4.0 msk 10%
Mjölk 1.5 dl 7%
Ägg 2.0 styck 10%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Hacka den färska basilikan och blanda sedan alla ingredienser i en skål. Forma färsblandningen till runda bullar. Lägg dem på en tallrik eller på en skärbräda.
- Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna på medelhög värme i cirka 3 minuter tills de fått fin färg. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk till lägsta värme och låt köttbullarna eftersteka i cirka 7 minuter. Servera.
Fler recept inom Kötträtter till jul
Liknande recept som Basilikaköttbullar
-
Griljerad kokt julskinka utan ben
Tid: 3 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Köttbullar (buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saftigaste julskinkan
Tid: 24 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapsgriljering av julskinka (senapsgriljera)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Magnus griljering
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Apelsingriljering
Tid: 7 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Örtgriljering
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Julskinkgriljering med äpple och ingefära
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Dopp i grytan
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan