Basilikaköttbullar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Basilikaköttbullar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

500.0 

gram

Basilika

3.0 

krukor

Ströbröd

4.0 

msk

Mjölk

1.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Timjan torkad

1.0 

tsk

Salt och svartpeppar

 

 

Smör till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Premium

Pisnertyp
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 324

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1297 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 11%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 170 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 500.0 gram 70%

Basilika 3.0 krukor 1%

Ströbröd 4.0 msk 10%

Mjölk 1.5 dl 7%

Ägg 2.0 styck 10%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Salt och svartpeppar 0%

Smör till stekning 0%

Tillagning (45 min )

  1. Hacka den färska basilikan och blanda sedan alla ingredienser i en skål. Forma färsblandningen till runda bullar. Lägg dem på en tallrik eller på en skärbräda.

  2. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna på medelhög värme i cirka 3 minuter tills de fått fin färg. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk till lägsta värme och låt köttbullarna eftersteka i cirka 7 minuter. Servera.

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Basilikaköttbullar