Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandfärs

500.0 

gram

Ströbröd

5.0 

msk

Mjölk

1.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Gul lök hackad

4.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 214

Kcal / portion: 343

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1371 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 13%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandfärs 500.0 gram 70%

Ströbröd 5.0 msk 12%

Mjölk 1.5 dl 7%

Ägg 2.0 styck 9%

Gul lök hackad 4.0 msk 1%

Salt och svartpeppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Blanda ströbröd med mjölk och låt svälla 10 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar och lök. Arbeta färsen smidig.

  2. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna på medelhög värme i cirka 3 minuter tills de fått fin färg. Skaka stekpannan emellanåt så att de blir brynta runt om. Sänk till lägsta värme och låt köttbullarna eftersteka i cirka 7 minuter. Servera.

Kockens kommentar

Istället för ströbröd kan man ta:
2 kokta mosade potatisar eller
1 dl havregryn och 1 msk potatismjöl, eller 4-6 skivor vitt bröd utan kant.

Fler recept inom Kötträtter till jul

Liknande recept som Köttbullar