
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
Ingredienser
Rött vin 75.0 cl
Vatten 10.0 cl
Strösocker 5.0 msk
Kanelstång 10 cm 1.0 styck
Kryddnejlika 3.0 styck
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Häll vatten i en kastrull och tillsätt socker, kanelstång och kryddnejlikor.
Koka upp och ta sedan av kastrullen från plattan. Låt stå och dra i 30 min. - Tillsätt rödvin och värm upp utan att det börjar koka. Sila ev. bort kryddorna.
Serveras varmt.
Kockens kommentar
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till glögg. Glühwein dricks liksom glögg varm. Medan glögg förutom vin, kan innehålla starksprit i form av brännvin och konjak, brukar glühwein endast utgöras av kryddsatt vin, ibland utspätt med vatten.
Som tillvalskrydda används ibland även vaniljstång (uppskuren på längden).
ALTERNATIV
Fler drinkrecept inom Varma drinkar
Liknande recept som Glühwein
-
Irish Coffee
Kaffe blandat med brunsocker, whiskey samt toppat med grädde.
-
Glühwein
Glühwein är tysktalande länders motsvarighet till nordbornas glögg.
-
Coffee nuts (alkoholfri)
Kaffe får en extra "piff" om den får lätt nötsmak.
-
Hot Fresh Mint (alkoholfri)
Uppiggande drink när man behöver värma kropp och själ.
-
Negus
Varm portvinssouer som är en variant av glüwein.
-
Honeymint tea
En varm drink med rom, honung, lime och mynta.
-
After Ski Shock
En varm drink med rom, grädde, mjölk och kakao.
-
Mexican Coffee
En Irish Coffee där whiskeyn har bytts ut mot Kahlùa.
-
Caffè corretto
Starkt kaffe med druvspriten grappa.
-
Café carajillo
Starkt kaffe blandat med brandy.