Nürnberger tapas (tapas)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Nürnberger tapas (tapas)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nürnberger }

12.0 

styck

Hjärtsallat

2.0 

styck

Citron juice+fruktkött

4.0 

klyftor

Pepparrot nyriven

 

 

Matfett till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 89

GBR (GI) / port: 0

Recept: 356 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:

Nürnberger } 12.0 styck 93%

Hjärtsallat 2.0 styck 5%

Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 5%

Pepparrot nyriven 0%

Matfett till stekning 0%

Tillagning (12 min )

  1. Ansa sallaten och plocka blad. Riv pepparroten fint.
  2. Stek korven i matfett på medelhög värme tills den fått en gyllenbrun färg.
  3. Lägg sallat och korvar på tallrikar, riv pepparrot över. Servera med en citronklyfta.

Kockens kommentar

Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitets­bestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Tapas

Liknande recept som Nürnberger tapas (tapas)