Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 89

GBR (GI) / port: 0
Recept: 356 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Nürnberger } 12.0 styck 93%
Hjärtsallat 2.0 styck 5%
Citron juice+fruktkött 4.0 klyftor 5%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (12 min )
- Ansa sallaten och plocka blad. Riv pepparroten fint.
- Stek korven i matfett på medelhög värme tills den fått en gyllenbrun färg.
- Lägg sallat och korvar på tallrikar, riv pepparrot över. Servera med en citronklyfta.
Kockens kommentar
Nürnberg var först i Tyskland med att kvalitetsbestämma sin bratwurst ("stekkorv"), vilket skedde år 1313. Nürnberger Rostbratwurst skall bestå av rent, bindvävsfritt fläskkött medelgrovt mald, stoppad i smala lammskinn (fjälster), väga rå 20-25 gram och vara 7-9 centimeter lång, samt smaksatt med mejram. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Tapas
Liknande recept som Nürnberger tapas (tapas)
-
Jalapeño fritada (tapas)
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardinska cogollos (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjoner i vitlöksolja (tapas)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan