Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 70

Kcal / portion: 142

GBR (GI) / port: 4
Recept: 568 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bondbönor konserverad 400.0 gram 50%
Skinka kokt tjock skiva 5.0 skivor 40%
Paprika röd 2.0 styck 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Häll bönor i ett durkslag och skölj av dem. Skär paprikorna i bitar.
- Hetta upp en grillpanna med olivolja på högsta värme. Stek paprikan en kort stund tills den mjuknat och fått färg. Salta och peppra.
- Strimla skinka och finhacka persilja. Blanda ihop bönor, skinka och paprika. Strö persilja över.
Kockens kommentar
Detta är en klassisk tapasrätt. Dubbla mängderna om det skall fungera som huvudrätt.
Fler recept inom Tapas
Liknande recept som Habas tiernas - Bondbönor med skinka (tapas)
-
Jalapeño fritada (tapas)
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cabrales -grönmögelost med grillad paprika (tapas)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Almejas a la marinera, vinkokta små musslor utan sås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cogollos - vinägrettsallad (tapas)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ensalladilla rusa - Rysk legymsallad (tapas)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sardinska cogollos (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champinjoner i vitlöksolja (tapas)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kronärtskockor med fetaost (tapas)
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ansjoviskroppkakor med brynt rödlökssmör (tapas)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inlagd fisk med ägg, rädisor och rostad tomat (tapas)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan