Citruscylinder med grönpeppar och glass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Citruscylinder med grönpeppar och glass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grapefrukt rosa

2.0 

styck

Klementin

2.0 

styck

Apelsin hel

2.0 

styck

Äppeljuice

4.0 

dl

Grönpeppar torkad

25.0 

korn

Gelatinblad

5.0 

styck

Vaniljglass

0.5 

liter

Mynta till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om glass >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 361

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1446 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 423 gram)

Ingredienser

Visa:

Grapefrukt rosa 2.0 styck 10%

Klementin 2.0 styck 5%

Apelsin hel 2.0 styck 11%

Äppeljuice 4.0 dl 11%

Grönpeppar torkad 25.0 korn 0%

Gelatinblad 5.0 styck 2%

Vaniljglass 0.5 liter 62%

Mynta till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om glass > %

Tillagning (25 min + 2 tim )

  1. Skala frukten och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (cirka 5 centimeter i diameter).
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  3. Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på låg värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem.
  4. Häll den varma juicen över frukten. Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 2 timmar i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen).
  5. Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion. Garnera med mynta eller citronmeliss.

Menyförslag

Förrätt: Carpaccio variazione

Efterrätt: Citruscylinder

Huvudrätt: Hummer med ingefärssås

Fler recept inom Glassdessert ¤

Liknande recept som Citruscylinder med grönpeppar och glass